Word nu lid!

  • • 4x per jaar Pso-Nieuws
  • • Informatie- en ledenavonden
  • voor 28 euro per jaar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden het lidmaatschap van een patiëntenvereniging

Meld je nu aan

Deze week begint Patiëntenfederatie NPCF met haar jaarlijkse campagne rond het kiezen van een zorgverzekering.

Startpunt is ons onderzoek naar hoe mensen hun zorgverzekering kiezen. Daaruit blijkt dat een op de vijf mensen moeite heeft dit goed te doen. Of niet weet welke polis voor de basisverzekering hij of zij nu heeft.

Van de 10.000 deelnemers denken er 500 een verkeerde polis te hebben gekozen over 2015. Ze krijgen niet de zorg vergoed die ze nodig hebben, moeten veel bijbetalen of kunnen niet terecht bij de zorgverlener van hun keuze.

Dat sluit goed aan bij onze campagneslogan: ‘Kies bewust. Een verkeerde zorgpolis kan u duur komen te staan.’
Ons doel is mensen helpen de juiste zorgverzekering te kiezen. Een polis die past bij hun situatie. Twee campagnemiddelen helpen daarbij:

- De Checklist Zorgverzekering 2016: verschillende leden hebben ook dit jaar met ons een online checklist gemaakt. Verzekerden vinken op de website aan welke zorg zij nodig denken te hebben en vergelijken hun zorgpolis met een persoonlijke checklist. Handig!

- De Keuzegids Zorgverzekering 2016: onze Keuzegids kent u van vorig jaar. Een gids met heldere, actuele, betrouwbare en onafhankelijke informatie over zorgverzekeringen. Nieuw is dat we deze gids niet alleen online, maar ook in print uitgeven.