Word nu lid!

  • • 4x per jaar Pso-Nieuws
  • • Informatie- en ledenavonden
  • voor 28 euro per jaar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden het lidmaatschap van een patiëntenvereniging

Meld je nu aan

Leven met psoriasis is niet eenvoudig. Je krijgt rode plekken en schilfers, die jeuken en pijn doen. En het gaat nooit over. Maar het allerpijnlijkst is vaak de schaamte.

Omarm psoriasis op 29 oktober Wereld Psoriasis Dag

Iedereen heeft aanraking nodig. Ook mensen met psoriasis. Geef ze daarom een extra knuffel op 29 oktober en/of kom naar het Gerard Douplein in Amsterdam voor een bijzonder leuk omarm-evenement.

Even wat cijfers om van te schrikken:

Uit onderzoek blijkt dat 44% van de ondervraagden geen seksuele relatie met je wil beginnen als je psoriasis hebt. Een simpele zoen op je wang bij kennismaking? 30% procent gaat het uit de weg. 28% weigert zelfs om je een hand te geven. 18% van de ondervraagden gaat liever niet met je lunchen of dineren en 7% wil je überhaupt niet eens leren kennen. Gezellig. Not.

Dit komt natuurlijk omdat er nogal wat vooroordelen en misverstanden bestaan over psoriasis. Veel mensen denken dat het besmettelijk is. Onzin. Hoe hard je ook je best doet, het springt heus niet over. Psoriasis komt door een verstoring van het immuunsysteem en ontstaat van binnenuit. Het heeft ook helemaal niets te maken met slechte hygiëne.

Kortom: werk aan de winkel. De vooroordelen moeten de wereld uit. Mensen met psoriasis horen er net zo bij als iedereen. Ze hebben, net als iedereen af een toe een knuffel nodig. Een hand. Een kus. Of een wilde nacht ;-).

Dus omarm psoriasis. Gewoon doen.

www.omarmpsoriasis.nl